Blog

Termoboxy - udržují teplo i v zimních dnech

Zima se rychle blíží, a proto se v gastronomii blíží období, kdy si zákazníci ještě častěji objednávají jídlo na rozvoz. To v kombinaci s nízkými teplotami znamená, že se provozovatelé stravovacích služeb musí vyzbrojit správnými nádobami. V dnešním příspěvku bychom vám rádi představili termoboxy - řešení, které každým měsícem získává na oblibě. Svým designem se liší od tradičních krabiček na oběd nebo tzv - jsou vyrobeny z vlnité lepenky! Tento typ řešení zajišťuje, že jídlo zůstane mnohem déle teplé. Konstrukce, velikost, účel - těmto otázkám se budeme věnovat v tomto "díle" blogu. Není zač!

Přečtěte si více
Ekologické koláčky jsou osvědčeným způsobem, jak ozdobit každý stůl! Zjistěte, proč

Dobré ráno! Dnes si budeme povídat o papírových prostíráních, se kterými se jistě mnozí z vás již setkali v restauracích. Jedná se o velmi univerzální řešení - usnadňuje úklid personálu restaurace, slouží jako dekorační prvek a může být také alternativou jídelního lístku v jeho klasické podobě. Méně oblíbeným řešením jsou barevné tácky, které zpříjemní čekání na jídlo nejmladším hostům vašich provozoven. Pokud jde o tácky/podložky, stojí za to zvážit i jiná řešení - ve vaší restauraci mohou dobře fungovat i velké talíře nebo tácky z palmových listů nebo cukrové třtiny. Více informací o výhodách těchto výrobků si můžete přečíst v dnešním příspěvku - vítejte! :)

Přečtěte si více
Co přináší recyklace papíru a jak vypadá?

Dnes se odkloníme od tématu ekologicky šetrných jednorázových výrobků pro catering, ale budeme hovořit o procesu, který je s nimi neoddělitelně spjat: recyklaci papíru. Pokud jde o "jednorázové potřeby", velká část sortimentu používaného ve stravovacích zařízeních je vyrobena právě z tohoto materiálu. V důsledku toho se část těchto výrobků recykluje nebo se do ní s trochou angažovanosti zákazníků a personálu dostává. V tomto příspěvku prozkoumáme cyklus, který dává papíru druhý život (přinejmenším velmi zajímavý!), ukážeme vám, na co si dát pozor, než výrobek z tohoto materiálu vyhodíte do modrého kontejneru, a na závěr uvedeme několik zajímavostí o jeho výrobě.

Přečtěte si více
Dětská krabička na oběd je mnohem víc než jen krabička na snídani

Kalorie, nutriční hodnoty, diety, počet jídel - téma (zdravého) stravování je velmi složité a lidé k němu přistupují různými způsoby. Vše se v průběhu času vyvíjí a některá doporučení ohledně stravování stará několik let mohou být zastaralá. My jsme však zastánci teorie, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a stojí za to jíst něco vyváženého. To je důležité zejména pro ty nejmenší, kteří si při chození do školy potřebují udržet koncentraci a těkavou mysl po mnoho hodin každý den. V dnešním příspěvku se dočtete o tom, proč je snídaně pro naše nejmenší tak důležitá, jak u nich rozvíjet správné stravovací návyky a čím se zásobit, aby si děti tyto správné návyky co nejsnáze vytvořily.

Přečtěte si více
Drobnosti dělají zázraky aneb co je ekologická akce

Není žádným tajemstvím, že životní prostředí je rok od roku více a více znečištěné. Mnohé z nás pravděpodobně jako hlavní viníky nejprve napadnou ekologické katastrofy. Do značné míry tomu tak skutečně je, ale přesto nesmíme zapomínat, že každý z nás má vliv na stav svého bezprostředního okolí. Špatné návyky mnoha jednotlivců mohou mít v průběhu několika let destruktivní dopad na osud naší planety. V dnešním příspěvku se dotkneme tématu proenvironmentálních postojů, výchovy těch nejmenších a upozornění na každodenní návyky, které stojí za to změnit, abychom alespoň malým dílem přispěli ke zlepšení životního prostředí. #everyday

Přečtěte si více
V horkých dnech budou bio zmrzlinové mísy to pravé!

Letošní léto ještě rozhodně neřeklo své poslední slovo! A naštěstí pro nás... Málokomu jistě chybí pochmurné počasí, kratší dny a chlad, který nás nutí obléknout si další vrstvu oblečení. Abychom však ve vysokých teplotách dobře fungovali, musíme se chytit různých způsobů, jak ochladit naše tělo. Jedním z nich je zmrzlina! Pokud ve svém podniku podáváte tyto studené pochoutky, pak je tento příspěvek určen právě vám. Povíme si něco o typech obalů, jejich tvarech a plastech, ze kterých se nejčastěji vyrábějí. Upozorníme na ty obaly, které jsou natolik univerzální, že je po skončení léta můžete s úspěchem použít k servírování salátů, polévek nebo jiných pokrmů!

Přečtěte si více
Eko hrnky na pivo - přírodní osvěžení v horkém letním dni!

Jaká je kombinace vysokých teplot, plážových barů, restaurací nebo jiných stravovacích zařízení a toho, že je právě čas dovolených? Vysoká poptávka po studených, osvěžujících nápojích. K jejich podávání jsou zase potřeba kelímky, obvykle jednorázové. Pokud se tomuto tématu věnujeme na SlowPacku, už víte, že se bude jednat o ekologické výrobky, které nepoškodí naše zdraví! Zveme vás k porovnání poněkud zastaralého řešení v podobě plastových kelímků a stále čerstvé, biologicky rozložitelné alternativy kelímků z kukuřičné mouky - PLA.

Přečtěte si více
Balení potravin - ekologický a k životnímu prostředí šetrný způsob skladování a balení potravin

V Polsku je kultura stravování mimo domov velmi rozvinutá. To platí nejen pro stravování v restauraci, ale také pro objednávání oblíbených jídel na donášku. Za tímto účelem musí být každá restaurace "vyzbrojena" nádobami, v nichž lze jídlo bezpečně dovézt na místo. Tato problematika však není až tak jednoduchá. Jiné přepravky jsou potřeba na teplé večeře, jiné na saláty a jiné na sushi nebo jiné asijské pokrmy. V dnešním příspěvku jsme se věnovali právě tomuto tématu - (ekologickým!) obalům na jídlo s sebou. Užijte si to!

Přečtěte si více
pixel