Třídílný talíř - praktický způsob estetického servírování. Tipy, jak být ekologický

2022-10-26
Třídílný talíř - praktický způsob estetického servírování. Tipy, jak být ekologický

Jistě s námi bude každý souhlasit, že požitek z jídla začíná ještě předtím, než ho ochutnáme. Koneckonců ne nadarmo se říká, že "člověk jí očima". První dojem je vždy ten nejdůležitější, takže estetické servírování je skvělým způsobem, jak vzbudit zájem i povzbudit chuť k jídlu. Věděli jste, že to vše lze spojit s ekologickým přístupem? Při servírování jídla v restauraci nebo balení s sebou nemusíte volit plastové talíře. Existuje něco mnohem lepšího - například přírodní trojdílný talíř z cukrové třtiny. Dnes vám poskytneme několik tipů, jak se správně rozhodnout.

 

Jaký trojtalíř zvolit - ekologický, nebo plastový?

Každý má při nakupování neuvěřitelně snadný úkol. Vlastně ani nemusíme vycházet z domu, abychom našli a objednali to, co potřebujeme. Stále novější možnosti a také měnící se vkus výrazně ovlivnily kvalitu nabízených výrobků. Ta se naštěstí ubírá správným směrem. Stále se můžeme setkat s plastovými trojobaly, ale jejich počet výrazně klesá a na významu a oblibě získává jejich přírodní edice ekologických obalů.

Je třeba si uvědomit, že znečišťování planety plastovými výrobky není jen ranou proti planetě, ale také proti nám samotným. Při vystavení vysokým teplotám začne tento typ plastu produkovat škodlivé látky, které mohou mít neblahý vliv na zdraví naše i našich blízkých. Proč tedy riskovat, když je po ruce jiné osvědčené a zcela bezpečné řešení? Zaručujeme, že ekologická trojnožka odvede skvělou práci.

Ekologický kruhový trojboký talíř o průměru 26 cm je ideální pro provozovnu, která podává jídlo venku - zastavte škodlivý odpad.

 

Výhody ekologického trojnožky - proč zvolit přírodní trojnožku?

Nic neovlivňuje naše rozhodnutí více než fakta a výhody, které s sebou rozhodnutí nese. Každý přece chce, aby jeho volba byla správná. Proto, abyste se i vy mohli přesvědčit o jedinečnosti přírodních trojdílných talířů, jsme pro vás připravili několik nejdůležitějších výhod, které vám jistě pomohou pochopit, že toto je ta správná cesta. 

 

Nezanechávat stopy - biologicky rozložitelný trojdílný kontejner

Jednou z největších výhod, kterou bychom měli hned na začátku podrobně popsat, je bezpochyby absence negativního dopadu na životní prostředí. Ekologická trojdílná nádoba má oproti svým ostatním variantám poměrně velkou výhodu, a to především díky materiálu, ze kterého je vyrobena. Pokud se rozhodnete pro výrobek vyrobený ze stoprocentně přírodních plastů, jako je například cukrová třtina, může být doma biologicky rozložen a co je důležité, nezůstane po něm žádná stopa. Promyšleným výběrem můžete i vy snadno přispět k snížení množství plastů v oběhu.

 

Estetické servírování a ekologický trojdílný talíř - vždy neoddělitelné

Jelikož jíme očima, jakou radost bychom měli, kdyby se proti naší vůli všechny ingredience pokrmu smíchaly dohromady. V gastronomii je velmi důležité zajistit estetickou prezentaci, k čemuž se biologicky rozložitelný třídílný talíř skvěle hodí. Jeho vylepšením vysokými stěnami můžeme snadno popustit uzdu své kreativitě a chutně naaranžovat jednotlivé složky pokrmu. Tímto způsobem se také můžeme vyhnout mnoha nepříjemnostem spojeným například s vytečením omáčky do salátu nebo jiné přílohy, jejíž chuť by pak nemusela být tak dobrá.

 

Třídílná těsnicí nádoba z přírodní cukrové třtiny díky svým vysokým stěnám zajistí, že vše zůstane na svém místě a pokrm bude stále dobře chutnat.

 

Přírodní trojobaly - pomocník při plánování stravy

Správná strava má velký vliv na správné fungování našeho těla. Musí být pestrá a především bohatá na ovoce a zeleninu. Jistě vás zajímá, jak by vám s tím mohla pomoci přírodní trojdílná nádoba na večeři. Inu, je to velmi jednoduché - díky dostupným přihrádkám talíře jste schopni každou z nich doplnit jinou cennou surovinou. Díky tomu je mnohem snazší kontrolovat, co jíte a v jakém množství.   Spousta možností na jednom talíři Eko trojdílné nádoby jsou nejčastěji spojovány se servírováním večeře. Je však dobré vědět, že způsob jejich využití závisí především na nás a na tom, jak velký je náš přírodní trojdílný talíř. Dalším důležitým hlediskem je, zda je obohacen o uzávěr, zda jej lze uzavřít fólií pro utěsnění a jaká je jeho hloubka. Kromě hlavního chodu můžete tímto způsobem podávat například slané i sladké občerstvení, uzeniny, ale i sýry nebo omáčky, a co je důležité, každý host ochutná, na co má chuť.

Pokud jste čekali až do této chvíle, pravděpodobně již dobře víte, že biologicky rozložitelný trojdílný talíř je skvělým způsobem, jak jídlo lákavě naservírovat. Pokud tedy i vy chcete sobě i ostatním dopřát to nejlepší, určitě se podívejte k nám - spoustu ekologických výrobků a dalších zajímavých článků najdete nablogu ekologický velkoobchod SlowPack.  

Doporučené stránky

pixel