Stravování ve stylu EKO. 5 jednoduchých řešení.

Povědomí zákazníků o životním prostředí se zvyšuje. Spotřebitelé věnují zvláštní pozornost kvalitě výrobků a formě podávání. Nešetrná řešení, jako je používání plastového nádobí nebo příborů, mají často za následek negativní ohlasy hostů. Na druhou stranu volba ekologického nádobí svědčí o zájmu o naše životní prostředí a ukazuje na vysokou úroveň řízení restaurace, kavárny nebo hospody. Většina podnikatelů v pohostinství setrvává v přesvědčení, že ekologické nádobí je drahé a těžko se shání. Nic nemůže být dále od pravdy! Pojďme tento mýtus vyvrátit ve Slow!
1. Ekologické příbory
Ekologické příbory jsou základem gastronomie. Na trhu jsou dřevěné příbory, bambusové příbory nebo příbory z PLA s otrubami. Naším favoritem jsou hermeticky uzavřené dřevěné příbory doplněné o ubrousek. Jsou vhodné pro všechna jídla, studená i teplá. Odolávají teplotám od -20 °C do 85 °C. Produkt je vyroben výhradně ze dřeva, takže se rozloží i v domácím kompostu. Jsou ideální pro současnou situaci Covid-19 v Polsku, protože splňují požadavky sanepidu.
2. Ekologická brčka - "Tady se pije bez brčka"
Jste obeznámeni s velmi známou akcí "Tady piješ bez brčka", kterou iniciovala aktivistka Areta Szpura? Cílem akce je postupné odstranění plastových trubiček z hospod a restaurací v celém Polsku a také popularizace zásady "méně odpadu". Byla dokonce vytvořena mapa hospod, které se vzdaly plastových brček nebo je nahradily ekologickými brčky ze slámy, papíru nebo kovu. Ke kampani se můžete kdykoli připojit a propagovat tak svůj podnik! Neodkládejte své rozhodnutí! Našimi favority jsou bambusová brčka nebo slaměná brčka. Ekologická brčka neobsahují žádné chemické látky, dobře vypadají, nerozpouštějí se ani neměknou a jsou vhodná pro studené i horké nápoje. Navíc nevyžadují žádnou další recyklaci a jsou 100% biologicky rozložitelná!
3. Ekologické jednorázové nádobí
Rozsáhlá nabídka ekologického jednorázového nádobí, vám umožní jednoduše a snadno vybrat biologicky rozložitelné talíře, které se ideálně hodí pro váš profil stravování. U nás najdete talíře z cukrové třtiny, talíře z pšeničných otrub a dokonce i talíře ze zbytků rostlin! V současné době jsou nejoblíbenější posledně jmenované, protože kromě rafinovaného designu jsou velmi stabilní a odolávají širokému rozsahu teplot od 15 °C do 220 °C. Lze je také kompostovat i v domácích podmínkách. Za zmínku stojí také jedlé nádoby z pšeničných otrub, které vyrábí polská značka Biotrem!
4. Ekologické hrnky #yourmug
Každý rok se na celém světě použijí miliardy jednorázových hrnků. Proto se stále více majitelů gastronomických zařízení, rozhoduje zavést do svých provozoven ekologická řešení. Často se připojují ke kampani "s vlastním hrnkem", kterou organizuje polská asociace Zero Waste, nebo nabízejí ekologické náhrady za škodlivé plasty. Příkladem jsou ekologické jednorázové kelímky vyrobené z kukuřičné mouky, recyklovaného papíru a celulózového papíru. Při jejich výrobě nebyl použit žádný plast! Volba je v tomto ohledu pravděpodobně přirozená..... ;).
Ekologické hrnky - naše nabídka
5. Ekologické obaly na jídlo s sebou
Používá ještě někdo polystyrenové nebo plastové obaly na jídlo s sebou? Pokud ano, je čas na změnu! Pokud provozujete cateringovou firmu nebo restauraci, kde se podávají jídla s sebou, je tato sekce určena právě vám! V naší nabídce najdete širokou škálu ekologických obalů na takeaway, které se dobře hodí pro servírování jakéhokoli jídla!
Obaly na jídlo s sebou - náš sortiment
Se SlowPackem je vše snadné! Rozhodněte se pro přirozenou volbu #každý den!
Podívejte se na další příspěvky:
Ekologické papírové utěrky - 5 nezjevných způsobů použití
Vyberte si s námi svůj ekologický kelímek
Jaké náhrady používat za plastová brčka?
Ekologické čisticí prostředky - zjistěte, proč byste je měli používat
Jednorázové kelímky na kávu - plastové, papírové nebo snad z jiného materiálu? Na výběru záleží.
Eko kelímky na pivo - přírodní osvěžení v horkém letním dni!
Ekologické krabice na svatební dorty - svatební trend roku 2022