Lekce 3 - "Pokrmy z pšeničných otrub - jedlé talíře"

2020-06-17
Lekce 3 - "Pokrmy z pšeničných otrub - jedlé talíře"

Pšeničné otruby jsou velmi zajímavé pro ty, kteří plánují shodit několik nadbytečných kilogramů, i pro ty, kteří chtějí do svého života zavést zdravou stravu. Kromě toho se využívají také ve výrobě - jsou klíčovým základem při výrobě jedlých pokrmů. Díky těmto znalostem můžete sáhnout po tom, co je nejen praktické, ale také přírodní - a i vy můžete přispět ke snížení množství plastů v oběhu. Jednorázové výrobky z pšeničných otrub - stejně jako ty z cukrové třtiny nebo palmových listů - jsou další vynikající alternativou k sortimentu z plastu. Dnes si povíme, jaké jsou vlastnosti této suroviny, odkud pochází a proč stojí za to se o ni zajímat.

 

Co jsou pšeničné otruby?

Nejprve si objasníme, co přesně pšeničné otruby jsou. No, možná se to nezdá být samozřejmé, protože dříve byly považovány za jakýsi mlýnský odpad. V dnešní době se však pohled na ně dramaticky změnil. Nyní se uznává, že se jedná o vedlejší produkt mletí obilovin, který vzniká při výrobě mouky.

Stojí za to vědět, že v současné době jsou na trhu k dispozici různé druhy otrub - kromě pšeničných otrub se můžete setkat také s ovesnými a žitnými otrubami. V závislosti na tom, které z nich si vybereme, si musíme uvědomit, že jejich hodnoty se budou lišit.

Talíře s otrubami o průměru 20 cm v balení po 10 ks se skvěle hodí k servírování pokrmů venku - ideální na všechny slavnosti a pikniky.

 

 

 

Pšeničné otruby - vlastnosti. Tedy proč se vyplatí je používat.

To, že jsou pšeničné otruby součástí jídelníčků, je dáno především jejich vlastnostmi. V tomto případě se říká, že jsou vysoce výživné, protože navzdory tomu, že mají extrémně nízkou kalorickou hodnotu, sloučeniny, které je tvoří, mají velmi příznivý vliv na lidské zdraví.

Syrové pšeničné otruby obsahují mimo jiné dostatečné množství: bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny, ale málo nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Kromě toho je třeba mít na paměti, že jsou také zdrojem mnoha vitaminů a minerálních látek, které by měl každý zařadit do svého jídelníčku - např:

  • vitamíny skupiny B;
  • železo
  • draslíku
  • hořčíku;
  • zinek
  • fosfor
  • měď;
  • selen;
  • mangan.

 

Jak zařadit pšeničné otruby do jídelníčku?

Ať už chcete do svého jídelníčku zavést pšeničné otruby nebo jakýkoli jiný nový produkt, jeho zavádění by mělo probíhat postupně v mírném množství. Tímto způsobem si tělo na změnu zvykne v poměrně krátké době, a tak nebude spojena s žádnými nepříjemnostmi, a dokonce může pomoci předcházet zažívacím problémům, jako je zácpa.

 

Pokrmy z pšeničných otrub - jedna surovina a řada možností.

Pšeničné otruby se vyznačují mimořádně jemnou chutí, takže jsou skvělým doplňkem téměř každého pokrmu, a co víc, mohou sloužit jako základ pokrmu! Sáhnout po biologicky rozložitelných pokrmech z pšeničných otrub je dobrý krok k tomu, abyste začali provozovat svou provozovnu ekologickým a odpovědným stylem. Tímto způsobem se můžete postarat nejen o přírodu kolem sebe, ale také o své hosty - plasty běžně používané na jednorázové nádobí jsou škodlivé pro lidské zdraví.

Co se z nich vyrábí? Nejběžnějšími výrobky jsou talíře a misky z pšeničných otrub, které kromě své praktičnosti potěší zákazníky také decentním, ale estetickým designem.

Miska z pšeničných otrub o průměru 20 cm v balení 100 ks je vhodným způsobem, jak servírovat teplý pokrm při zimním posezení.

 

 

Pšeničné otruby - co z nich připravit a jak? O tom, jak se vyrábí ekologické nádobí.

Proces výroby eko pokrmů z potravinářských otrub spočívá v lisování otrub pod správným tlakem. Nejdůležitější je, že nedochází k negativnímu dopadu na životní prostředí, protože jejich výroba je založena na zanedbatelném množství vody a přírodní surovině. Díky tomu výroba pokrmů probíhá bez použití škodlivých chemikálií a těžby cenných neobnovitelných surovin, které jsou tak důležité pro budoucnost naší planety. Jedlé talíře jsou proto 100% přírodní a bezpečnou alternativou k plastům!

 

Čím se vyznačují misky a talíře z pšeničných otrub - nabídka SlowPack

Každý majitel stravovacího zařízení si je vědom důležitosti používání nejkvalitnějších surovin ve svém podniku. Sáhnete-li po produktech z nabídky našeho ekologického velkoobchodu SlowPack, máte záruku naprosté spokojenosti s nákupem - jak je to možné? Dostupné nádobí z pšeničných otrub má spoustu výhod, z nichž mezi nejdůležitější patří:

  • bezpečné pro mikrovlnnou troubu a troubu;
  • trvanlivost a stabilita;
  • lze je dokonce doma kompostovat;
  • jsou jedlé;
  • biologicky rozložitelné za pouhých 30 dní;
  • 100% přírodní - žádné chemikálie ani plasty;
  • splňují požadavky norem EN 13432 a ASTM 6400 pro styk s potravinami.

 

Kromě výše uvedeného jsou mimořádně univerzální - jsou ideální pro podávání teplých i studených jídel, stejně jako extrémně mastných a mokrých potravin.

V nabídce naleznete mj.

Kromě toho nabízíme ekologické obaly, na jejichž výrobu byly použity i další ekologické materiály!

 

Hluboký talíř z pšeničných otrub 24 x 16 cm 100 ks - zaručte svým hostům naprosté pohodlí a kvalitu ekologickým způsobem.

 

 

Kde se vyrábějí jedlé talíře z pšeničných otrub - polská výroba a jedinečná estetika

Důležitým ekonomickým aspektem při výrobě jedlých talířů z pšeničných otrub je skutečnost, že výroba probíhá v Polsku, což se promítá do krátkého dodavatelského řetězce - zrno vyroste během několika měsíců a není u nás nedostatkovým zbožím. Navíc nákup misek a talířů z jedlých otrub pokaždé podpoří domácí trh, což dává práci tisícům lidí v různých fázích prodejního řetězce.

Další výhodou těchto jednorázových výrobků je jejich estetika - sortiment BIOTREM rozhodně lahodí oku. Na trhu je k dispozici jedlé nádobí hnědé barvy, různých velikostí a tvarů, navíc neuvěřitelně voňavé. Jsou ideální pro venkovní akce, pikniky, festivaly i pro malé a velké cateringy.

 

Zajímavosti o pšeničných otrubách - pro ty, kteří chtějí vědět více.

Po takové dávce vědomostí už dobře víte, co jsou pšeničné otruby, proč se vyplatí je konzumovat a jak se používají ve výrobě. Na úplný závěr jsme pro vás shromáždili dvě zajímavosti o nich.

  • Věděli jste, že z 1 tuny přírodních pšeničných otrub lze vyrobit 10 000 jídel?
  • S nápadem vyrábět talíře z otrub přišel pan Jerzy Wysocki, polský mlynář, který v době krize v průmyslu dlouho přemýšlel, jak zachránit svůj podnik před krachem. Po letech experimentování vymyslel způsob, jak nakládat s pšeničnými otrubami (odpadem z výroby a postrachem každého mlynáře). Tvrdá práce se vyplatila. Po letech zmíněných experimentů se společnosti BIOTREM daří a její jedlé nádobí z pšeničných otrub je ceněno po celém světě.

 

 

 

Doporučené stránky

Talíře na otruby o průměru 28 cm 50 ks.

Talíře na otruby o průměru 28 cm 50 ks.

598,00 Kč s DPH/1ks.(11,96 Kč / ks s DPH)
Miska na otruby, ø 20 cm 100 ks.

Miska na otruby, ø 20 cm 100 ks.

977,00 Kč s DPH/1ks.(9,77 Kč / ks s DPH)
pixel